Symbolaari -valokuvakortit ohjauksen avuksi

Kuvan avulla voit ilmaista tunteitasi, kertoa menneisyydestä ja miettiä tulevaisuutta. Kuvalla on helppoa aloittaa keskustelu. Ohjaajat, opettajat, terapeutit, kouluttajat, psykologit, kriisityöntekijät, hoitajat – kaikki ihmisten parissa työskentelevät voivat käyttää SYMBOLAARI – kuvapakkaa ryhmä- tai yksilöohjauksessa.

symbolaarikollaasi

”Kun on niin vaikea puhua tunteista, niin näiden kuvien avulla se on paljon helpompaa.” – mies Meidän perhe -pajassa

 

SYMBOLAARIN kuvat ovat kauniita, puhuttelevia, kysymyksiä ja vastauksia esiin nostavia. Kuvat edustavat suomalaista sielunmaisemaa, ja niihin on siksi helppo samaistua.

 

 

 

SYMBOLAARIN ovat kuvanneet ammattivalokuvaaja Tiina Ringman ja VIKTO ry:n toiminnanjohtaja Johanna Laakso. Kuvakortteja on testattu toimintakeskus Monikolla toteutettujen valokuvapajojen yhteydessä, yksilö-, perhe- ja ryhmätoiminnassa. Korttipakkaa on kehitetty saatujen kokemusten perusteella. Ohjaajat / kuvaajat ovat osallistuneet muun muassa Phototherapy in prisons -koulutukseen.

Symbolaari

 • 60 kuvakortin pakka
 • kortti 10 x 15 cm, pyöristetyt reunat
 • puolikiiltävä, kestävä materiaali (300 g)
 • pakkauslaatikko
 • mukana vinkkejä korttien käyttöön
 • hinta 70 € (+postituskulut 10 €)

Tilaukset: vikto.laakso@gmail.com

 

LISÄTIETOA MENETELMÄSTÄ

Valokuvamenetelmä – tai valokuvaterapia – on vahva, mutta hellä. Se taipuu moneen ja kehittyy käytettäessä. Valokuvamenetelmät ohjauksessa jaetaan viiteen menetelmään. Niitä voidaan käyttää erillisinä tai rinnakkain, tai yhdessä muiden taideterapeuttisten menetelmien kanssa:

 1. Asiakkaan ottamat tai keräämät kuvat
 2. Asiakkaasta otetut poseeraus- tai tilannekuvat
 3. Omakuvat; asiakkaan itsestään ottamat tai otattamat valokuvat, joiden suunnittelussa ja toteutuksessa hän itse on ollut aktiivinen subjekti
 4. Asiakkaan perhekuvat ja muut omaelämäkerralliset valokuvakokoelmat
 5. Projektiiviset kuvat, joita SYMBOLAARI edustaa. Kuvan merkitys on ensisijaisesti kuvan katsojan luomus hänen prosessoidessaan kuvaa omasta todellisuudestaan käsin.