Kokemuskirjasto

Kokemuskirjasto on tilaisuus, joka järjestetään johonkin ympäristöön, kuten oppilaitokseen tai tapahtumaan. Kokemuskirjasto voi olla kaikille avoin tai se voidaan järjestää tietylle ryhmälle, esimerkiksi luokalle.

Kokemuskirjastossa on lainatavissa eläviä kirjoja, eli ihmisiä, joilla on omakohtainen tarina kerrottavanaan. Kokemuskirjastossa on mukana vaihtuva valikoima kokemuskirjoja. Kirjat voivat olla ammatillisia tai henkilökohtaisia kertomuksia. Kokemuskirjat koulutetaan vapaaehtoistehtäväänsä. Kuka tahansa voi olla kokemuskirja. Kokemuskirja kertoo lainaajalleen tarinansa 20 minuutissa.

Kokemuskirjastotoiminta on yksi hyvä vapaaehtoisuuden muoto, ja joillekin ensimmäinen askel kohti kokemustoimijuutta. Kokemuskirjastossa luodaan kohtaamisten kautta ihmisten välille yhdenvertaisuutta. Kohtaamisissa voidaan murtaa ennakkoluuloja ja haastaa omia näkemyksiä. 

”Jos minun tarinasta on yhdellekin ihmiselle apua, se on kertomisen arvoista.”

Kokemuskirjatoimintaa koordinoidaan VIKTO ry:n  ja A-klinikka Oy:n yhteistyönä. Esittelemme kokemuskirjatoimintaa ja sen ideologiaa mielellämme. Tietoa tulevista kokemuskirjakoulutuksista löytyy somekanaviltamme. Koulutamme kirjoja, kun kiinnostusta ilmenee. Kokemuskirjaston voit tilata matka- ja tarjoilukulujen hinnalla. Tästä löydät Kokemuskirjaston esitteen.

Ota yhteyttä, ja kysy lisää!

Johanna Laakso, VIKTO ry, vikto.laakso(at)gmail.com

Paula Meskanen, A-klinikka Oy, paula.meskanen(at)a-klinikka.fi