TUKIKOHTA -HANKE

Tukikohta -hanke tarjoaa toimintaa, tukea ja vahvistuvia verkostoja. Se palvelee vankilasta vapautuneita ja koevapaudessa tai yhdyskuntaseuraamuksissa olevia henkilöitä hankealueella (Hämeenlinna, Janakkala, Riihimäki tai Hattula). Hanke on käynnistynyt maaliskuussa 2018 ja se on Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama. Hankkeessa luodaan alueellinen vapautuvien tuen malli.

Tukikohta -hanke tarjoaa asiakkaille yksilöllistä tukea ja ryhmätoimintaa sekä verkostojen rakentamista. Hankkeen asiakastoimintaa rakennetaan vertaisuutta, vapaaehtoistoimintaa ja ammatillista ohjausta hyödyntäen, matalan kynnyksen kohtaamispaikassa sekä yhteistyökumppaneiden tiloissa ja toiminnassa. Hankkeella on hyvät yhteistyöverkostot asiakkaiden yksilöllisten polkujen tueksi. Tukikohta-hankkeella on oma Vikto-sossu Hämeenlinnan aikuissosiaalityön mahdollistamana sekä nimetyt yhdyshenkilöt monesta muustakin organisaatiosta.

Matalan kynnyksen kohtaamispaikka, Tukikohta on päihteetön olohuone rikostaustaisille Hämeenlinnan keskustassa. Yhteisökokoontumisissa kokataan yhdessä hyvää kotiruokaa. Päivittäin on tarjolla kahvia ja teetä sekä pikkupurtavaa. Kävijöillä on mahdollisuus osallistua ryhmätoimintaan, saada yksilöohjausta, asiointiapua ja palveluohjausta tai käyttää asiakastietokoneita asioiden hoitamiseen. Toimintaan osallistumiseksi ei tarvita lähetettä, tutustumaan ja mukaan on tervetullut kuka tahansa rikostaustainen. Toisaalta Tukikohdassa voi myös suorittaa yhdyskuntapalvelun tai osan koevapauden toimintavelvoitteesta.

Tukikohtaan on yhdessä asiakkaiden, vapaaehtoisten ja työntekijöiden kanssa luotu kaksi periaatetta, joihin jokainen Tukikohdassa ollessaan sitoutuu; päihteettömyys ja toistemme kunnioittaminen.

Hankkeen arkea ja tarkempaa tiedottamista ryhmistä, poikkeusaikatauluista ja retkistä voit seurata Tukikohdan omalla Facebook-sivulla. 

Koronaepidemian vuoksi Tukikohta-hanke on muuttanut toimintaansa

Noudatamme toiminnassa Kanta-Hämeessä voimassa olevia koronaohjeistuksia ja -rajoituksia muun muassa rajoittamalla kävijämääriä ja huolehtimalla siitä, että tiloissamme noudatetaan tarkasti hygieniaohjeita ja turvaetäisyyksiä.

Ryhmätapaamisia ja toimintaa järjestetään poikkeusjärjestelyin kohtaamispaikalla ja mahdollisuuksien mukaan ulkona sekä verkossa. Lisäksi yksilöohjauksia järjestetään ajanvarauksella etänä (puhelimitse / verkossa) ja tarpeen mukaan kasvotusten kohtaamispaikalla tai ulkoillen. Myös verkostojen tarjoama tuki on edelleen saatavilla,  pääasiassa etäyhteyksin. Seuraa ilmoittelua toiminnasta Tukikohdan Facebook-sivulla.

Tällä hetkellä yhteisökokoontumiset tapahtuvat ulkosalla. Kokoonnumme Take away-teltalle tiistaisin klo 15-17 ja järjestämme ulkoilua tai ulkoliikuntaa keskiviikkoisin klo: 11-12.

Maanantaisin tarjolla on etätoimintaa Vaihtuvasisältöisessä ryhmässä. Joka toinen torstai-ilta kokoontuu luovan kirjoittamisen etäryhmä 3 Minuutin Kirjailijat ja joka toinen torstai Blogipaja etänä päiväaikaanRyhmään osallistuminen ei vaadi aiempaa kirjoittajakokemusta, älylaite ja Zoom-sovellus sekä avoin mieli riittävät.  Poditiimi tekee podcastia maanantaisin. Kuuntele jaksoja Soundcloudissa VIKTO ry:n tililtä. Muusta toiminnasta sekä mahdollisista muutoksista ja tarkennuksista ilmoitetaan Tukikohdan Facebook-sivulta.

Mahdollisuus keskustella ja saada tukea, kuuluminen joukkoon ja heittäytyminen arkea piristäviin toimintoihin auttavat selviytymään ja jaksamaan. Ota yhteyttä ja tule rohkeasti mukaan!