TUKIKOHTA -HANKE

Tukikohta -hanke tarjoaa toimintaa, tukea ja vahvistuvia verkostoja. Se palvelee vankilasta vapautuneita ja koevapaudessa tai yhdyskuntaseuraamuksissa olevia henkilöitä hankealueella (Hämeenlinna, Janakkala, Riihimäki tai Hattula). Hanke on käynnistynyt maaliskuussa 2018 ja se on Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama. Hankkeessa luodaan alueellinen vapautuvien tuen malli.

Tukikohta -hanke tarjoaa asiakkaille yksilöllistä tukea ja ryhmätoimintaa sekä verkostojen rakentamista. Hankkeen asiakastoimintaa rakennetaan vertaisuutta, vapaaehtoistoimintaa ja ammatillista ohjausta hyödyntäen, matalan kynnyksen kohtaamispaikassa sekä yhteistyökumppaneiden tiloissa ja toiminnassa. Hankkeella on hyvät yhteistyöverkostot asiakkaiden yksilöllisten polkujen tueksi. Tukikohta-hankkeessa järjestetään kuukausittain Vikto-sossujen päivystys Hämeenlinnan aikuissosiaalityön mahdollistamana. Ota tästä talteen Tukikohta-hankkeen esite.

Matalan kynnyksen kohtaamispaikka, Tukikohta on päihteetön olohuone rikostaustaisille Hämeenlinnan keskustassa. Tukikohdassa on tarjolla kahvia ja pikkupurtavaa. Tiistai-iltapäivisin kokataan yhdessä ruokaa. Kävijöillä on mahdollisuus osallistua ryhmätoimintaan, saada yksilöohjausta, asiointiapua ja palveluohjausta tai käyttää asiakastietokoneita asioiden hoitamiseen. Toimintaan osallistumiseksi ei tarvita lähetettä, tutustumaan ja mukaan on tervetullut kuka tahansa rikostaustainen. Toisaalta Tukikohdassa voi myös suorittaa yhdyskuntapalvelun tai koevapauden toimintavelvoitetta.

Tukikohtaan on yhdessä asiakkaiden, vapaaehtoisten ja työntekijöiden kanssa luotu kaksi periaatetta, joihin jokainen Tukikohdassa ollessaan sitoutuu; päihteettömyys ja toistemme kunnioittaminen.

Tukikohdan aukioloajat ovat:

maanantai klo: 10-16

tiistai klo: 12-19  Ruokaryhmä klo: 14 alkaen ja ruokailu n. klo : 16; musiikkiryhmä  klo: 17 alkaen

keskiviikko klo: 10-16 (Kesäkeskiviikkoina miniretkiä lähiympäristöön mukavan kesäpuuhan merkeissä n. klo: 14-16)

Torstaisin ja perjantaisin yksilöohjauksia ajanvarauksella

Hankkeen arkea ja tarkempaa tiedottamista ryhmistä, poikkeusaikatauluista ja retkistä voit seurata Tukikohdan omalla Facebook-sivulla.

Tukikohta -hankkeen blogista löydät juttuja liittyen toimintaan.