TUKIKOHTA -HANKE

Tukikohta -hanke tarjoaa toimintaa, tukea ja vahvistuvia verkostoja. Se palvelee vankilasta vapautuneita ja koevapaudessa tai yhdyskuntaseuraamuksissa olevia henkilöitä hankealueella (Hämeenlinna, Janakkala, Riihimäki tai Hattula). Hanke on käynnistynyt maaliskuussa 2018 ja se on Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama. Hankkeessa luodaan alueellinen vapautuvien tuen malli.

Tukikohta -hanke tarjoaa asiakkaille yksilöllistä tukea ja ryhmätoimintaa sekä verkostojen rakentamista. Hankkeen asiakastoimintaa rakennetaan vertaisuutta, vapaaehtoistoimintaa ja ammatillista ohjausta hyödyntäen, matalan kynnyksen kohtaamispaikassa sekä yhteistyökumppaneiden tiloissa ja toiminnassa. Hankkeella on hyvät yhteistyöverkostot asiakkaiden yksilöllisten polkujen tueksi. Tukikohta-hankkeella on oma Vikto-sossu Hämeenlinnan aikuissosiaalityön mahdollistamana sekä nimetyt yhdyshenkilöt monesta muustakin organisaatiosta. Ota tästä talteen Tukikohta-hankkeen esite.

Matalan kynnyksen kohtaamispaikka, Tukikohta on päihteetön olohuone rikostaustaisille Hämeenlinnan keskustassa. Tukikohdassa on tarjolla kahvia ja pikkupurtavaa. Tiistai-iltapäivisin kokataan yhdessä ruokaa. Kävijöillä on mahdollisuus osallistua ryhmätoimintaan, saada yksilöohjausta, asiointiapua ja palveluohjausta tai käyttää asiakastietokoneita asioiden hoitamiseen. Toimintaan osallistumiseksi ei tarvita lähetettä, tutustumaan ja mukaan on tervetullut kuka tahansa rikostaustainen. Toisaalta Tukikohdassa voi myös suorittaa yhdyskuntapalvelun tai koevapauden toimintavelvoitetta.

Tukikohtaan on yhdessä asiakkaiden, vapaaehtoisten ja työntekijöiden kanssa luotu kaksi periaatetta, joihin jokainen Tukikohdassa ollessaan sitoutuu; päihteettömyys ja toistemme kunnioittaminen.

Tukikohdan aukioloajat ovat:

maanantai klo: 10-16

tiistai klo: 12-19  Ruokaryhmä klo: 14 alkaen ja ruokailu n. klo : 16

keskiviikko klo: 10-16 

Torstaisin ja perjantaisin yksilöohjauksia ajanvarauksella

Hankkeen arkea ja tarkempaa tiedottamista ryhmistä, poikkeusaikatauluista ja retkistä voit seurata Tukikohdan omalla Facebook-sivulla. 

Koronaepidemian vuoksi Tukikohta-hanke on muuttanut toimintaansa

Yksilöohjaukset toteutetaan ensisijaisesti puhelimitse ja videoyhteydellä. Myös verkostojen tarjoama tuki on edelleen saatavilla pääasiassa etäyhteyksin. Ryhmätapaamisia ja toimintaa aletaan verkkotapaamisten lisäksi järjestää kesäkuun alusta alkaen ulkona.  Lisäksi tarpeen mukaan sovitusti yksilöohjauksia voidaan järjestää kesäkuun alusta alkaen kasvotusten kohtaamispaikalla. Seuraa ilmoittelua muun muassa vaihtuvasisältöisestä toiminnasta Tukikohdan Facebook-sivulla.

Mahdollisuus keskustella, kuuluminen joukkoon ja heittäytyminen arkea piristäviin toimintoihin auttavat selviytymään ja jaksamaan. Ota yhteyttä ja tule rohkeasti mukaan!